Cine suntem Ce facem Jurnalul copiilor Da o mana de ajutor  
  Liciteaza online Alaturi de noi Unde ne gasesti    
Home > Jurnalul copiilor > Peste mari si tari

 
Jurnalul copiilor


Peste mari si tari
Intr-o frumoasa zi de primavara am avut o mica « sedinta » in care am fost anuntati ca cei mai vrednici la scoala si la activitatile gospodaresti desfasurate zilnic in cadrul fundatiei aveau sa se bucure de o tabara in Danemarca, in luna august.
Dintre toti copiii au fost alesi sapte, fiind si cei mai mari.

Asteptam cu totii luna august, care venea parca tot mai greu. Intre timp am fost in alte doua tabere: la munte si la mare.
La mare a fost super: soare, apa buna pentru balaceli, am fost la discoteca unde am dansat si ne-am simtit bine, am ras, am glumit, a fost superb.

Am fost la Muntele de sare, am facut baie in rau, am mancat sare, am fost si la o manastire. Drumul pana acolo era facut numai din pietre si era marginit la stanga si la dreapta de stanci. Taurii si vacile erau la pascut, iar noi nu am avut ce face si i-am intaratat. Taurul nu prea a inteles glumele noastre si s-a cam enervat, mai ales pe Cristi pe care l-a alergat. Nu a reusit sa-l ajunga ce-i drept dar Cristi a cazut, s-a lovit si in cadere a descoperit o vipera intr-o sticla. Noi eram atat de speriati de ceea ce i se intamplase lui Cristi, incat vipera nu ne-a mai impresionat. Dupa ce si-a revenit si Cristi, am plecat cu totii la campus si le-am aratat tuturor copiilor vipera. Singura careia nu i-a placut vipera a fost doamna Doina (asistenta medicala a fundatiei), care l-a certat pe Cristi pentru ca a adus vietatea cea periculoasa printre copii.


Si uite asa, dupa vacanta de la munte cea plina de peripetii, a venit si luna august.
Cu o seara inainte de plecarea in Danemarca, noi fetele nu am inchis un ochi, am ascultat muzica, am dansat si am ras pana dimineata la ora cinci.
Am mers aproape trei nopti cu microbuzul, timp in care am avut parte de tot felul de peripetii, ne certam cu baietii care sa doarma primii, noi sau ei. La un moment dat ne-am oprit intr-un parc sa mancam si eram tare mirati ca toti strainii se uitau urat la noi.
Am aflat dupa aceea: noi mancam conserve, iar la ei exista obiceiul ca la sfarsitul lunii fiecare familie sa scoata conservele la usa, de unde sunt luate de oamenii saraci. Va dati seama acum de ce se uitau strainii asa de urat la noi.
In sfarsit am ajuns la Eva, gazda noastra, am facut cunostinta, ne-am asezat fiecare in camerele noastre si ni s-a prezentat programul.
In prima zi am fost la Marea Nordului, am facut baie si am sarit de pe un pod. Ne era cam frica, dar pana la urma am sarit toti.
Ne-am plimbat cu barca Evei pe mare, am inotat in larg, ne-am batut cu moluste.
Intr-un cuvant a fost SUPER, am facut o groaza de lucruri, dar din cauza spatiului nu pot sa vi le povestesc pe toate. Daca doriti sa aflati mai multe despre noi, va asteptam sa ne vizitati intr-una din zilele dumneavoastra libere.

Va asteptam cu drag,

Andreea

Inapoi