Cine suntem Ce facem Jurnalul copiilor Da o mana de ajutor  
  Liciteaza online Alaturi de noi Unde ne gasesti    
Home > Ce facem > Centrul de zi
 

Ce facem


Centrul de zi
Ca prim pas in cadrul ciclului complet de servicii oferit de catre Fundatie, cu obiectivul integrarii sociale, Centrul de zi a acordat servicii sociale unui numar de 50 de copii zilnic, patru zile pe saptamana. Un numar de 100 de familii au fost asistate in diferite forme de suport: consiliere, asistenta medicala si ajutor material pentru ameliorarea statutului socio-economic.

Activitatile Centrului de zi sunt cu precadere orientate catre recuperarea si integrarea scolara, formarea profesionala, socializare si invatarea de deprinderi de viata independenta. Toate acestea dupa acoperirea nevoilor de baza: igiena, ingrijire medicala primara si doua mese pe zi.

Impartiti in grupuri in functie de varsta si de nivelul de educatie scolara, copiii si tinerii beneficiari ai Centrului sunt implicati in diferite activitati: alfabetizare, asistenta scolara consiliere individuala si de grup, sesiuni de informare pe diferite teme, in functie de nevoi.

- Deprinderea normelor sociale, schimbarea comportamentelor neadecvate, invatarea unor norme de viata sanatoasa, teme precum traficul de persoane, drepturile copilului si forme de exploatare a muncii copilului au fost principalele teme dezbatute in cadrul proiectelor educationale finante de catre Reprezentanta UNICEF in Romania si Fundatia Aiutare I Bambini Italia.

- Intregrarea scolara si profesionala au fost deasemenea printre cele mai importante realizari ale copiilor asistati in Centrul de zi si in anul scolar precedent. Toti copiii inclusi in program au absolvit anul scolar. Iar 12 copii beneficiari ai Centrului de zi au fost premiati de catre scolile lor pentru rezultate scolare deosebite. Trei dintre beneficiarii Centrului de zi au un loc de munca stabil si unul dintre ei urmeaza in prezent un curs de calificare.

- Timpul liber si activitatile de socializare au fost ocazii foarte bune pentru practicarea invatarii sociale. In vacante, copiii au participat la activitati de tabara organizate la mare si la munte, au mers la cinema, au facut excursii si au participat la activitati sportive.

- Pentru 50 de beneficiari zilnic, Fundatia a obtinut un sprijin financiar din partea Ministerului Muncii pentru a contribui la cresterea calitatii serviciilor sociale oferite copiilor si tinerilor in dificultate.

- Alaturi de AIDROM care este principalul finantator al Centrului de zi, alte companii private romanesti si internationale au contribuit pentru acoperirea costurilor de functionare.

In cadrul parteneriatului cu compania GlaxoSmithKline, terenul de sport al fundatiei a fost renovat, modernizat si echipat pentru fotbal, basket, tenis si volei.

Inapoi