Cine suntem Ce facem Jurnalul copiilor Da o mana de ajutor  
  Liciteaza online Alaturi de noi Unde ne gasesti    
Home > Ce facem > Locuinte protejate pentru baieti - Deprinderi de viata independenta

 
Ce facem


Locuinte protejate pentru baieti - Deprinderi de viata independenta
Apartamentul social pentru baieti are ca obiectiv integrarea socio-profesionala a tinerilor in varsta de peste 18 ani care provin din Centrul de zi sau centrul rezidential al Fundatiei sau au fost referiti Fundatiei de catre reteaua de servicii sociale publice sau private.

In apartamentul de baieti au fost gazduiti 16 tineri, din care 5 au absolvit si traiesc acum independent, si-au mentinut locul de munca si continua cursurile de calificare.

Munca sociala in apartamentul de baieti a fost centrata pe insusirea normelor de viata in societate, pe modelarea unui comportament adecvat, pe demontarea agresivitatii de orice fel si pe dobandirea unor abilitati pentru solutionarea diferitelor tipuri de conflicte. Au fost organizate numeroase focus grupuri si sesiuni de consiliere de grup care au avut ca tinta evaluarea increderii in sine si a potentialului individual precum si pentru a programarea si derularea unor activitati de grup in conformitate cu nevoile lor.

Cea mai importanta problema la parasirea apartamentului social o constituie gasirea unei locuinte, deoarece chiria ramane foarte ridicata pentru multi dintre beneficiarii nostri. In ciuda strategiei programului care prevede ca fiecare tanar sa realizeze economii in bani in fiecare luna, tinerii continua sa aiba dificultati in mentinerea pe termen lung a locuintei. Lipsa suportului familial face dificila integrarea sociala pe termen lung si ameninta echilibrul individual atat de greu dobandit.

Cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, in apartamentul baietilor, mobilierul a fost partial inlocuit iar cu resursele Fundatiei a fost renovat. Tinerii au participat la toate aceste operatiuni si au fost fericiti ca pot beneficia de un confort sporit.

Pentru un numar de 10 beneficiari, Fundatia a reusit sa obtina o subventie lunara de la Ministerul Muncii care contribuie la cresterea calitatii vietii tinerilor din apartamentul social.

Inapoi