Cine suntem Ce facem Jurnalul copiilor Da o mana de ajutor  
  Liciteaza online Alaturi de noi Unde ne gasesti    
Home > Ce facem > Locuinte protejate pentru fete - Deprinderi de viata independenta

 
Ce facem


Locuinte protejate pentru fete - Deprinderi de viata independenta
Gazduind fete in varsta de peste 18 ani, apartamentul social are are ca obiectiv acelasi proces de integrare completa si stabila a unui numar de 8 fete. In anul 2006, 8 fete au inceput programul si patru dintre ele l-au finalizat inainte de termenul prevazut. In prezent aceste tinere au un loc de munca stabil, si locuiesc in doua camere inchiriate.

Programul pentru integrarea socio-profesionala a tinerelor fete este foarte complex. Fetele trebuie inainte de toate sa isi mentina locul de munca, apoi sa invete sa-si gospodareasca bugetul personal si sa deprinda abilitati de ingrijire a spatiului de locuit. Toate beneficiarele incluse in program au un parcurs institutional iar la admiterea in programul Fundatiei aveau foarte utine deprinderi de viata independenta si foarte multe goluri in educatie.

Managementul conflictelor ca rezultat al convietuirii in comun a fost prezent in toate sedintele de consiliere pentru a crea un climat agreabil in apartament si pentru a dezvolta abilitati personale pentru mentinerea unor relatii civilizate la locul de munca. Administrarea bugetului personal a constituit deasemena o problema pentru tinerele din program, dar dupa aproape trei luni, consilierea si deprinderea unor activitati domestice au inceput sa dea roade si fetele au inceput sa faca primele economii financiare.

Pregatirea profesionala a tinerelor incluse in program a fost o alta prioritate si 4 dintre fete au reusit sa dobandeasca pe durata asistentei o a doua calificare, una dintre ele isi continua studiile la un liceu in program seral iar alte trei urmeaza cursuri de calificare de scurta durata.

Sesiuni de informare pe teme de trafic de persoane, prostitutie, consumul de droguri si planificare familiala au fost organizate lunar. O serie de focus grupuri in legatura cu gradul de integrare sociala a tinerelor beneficiare au relevat aceeasi concluzie ca si in cazul baietilor: lipsa de suport din partea familiei dupa parcurgerea programului ameninta pe termen lung starea lor de echilibru.

Pentru un numar de 8 beneficiare din cadrul programului, Fundatia a obtinut o subventie lunara din partea Ministerului Muncii, subventie care contribuie la acoperirea costurilor lunare ale programului si faciliteaza procesul de integrare sociala a tinerelor.

Inapoi