Cine suntem Ce facem Jurnalul copiilor Da o mana de ajutor  
  Liciteaza online Alaturi de noi Unde ne gasesti    
Home > Ce facem > Programul medical

 
Ce facem


Programul medical
In cadrul parteneriatul cu Fundatia Aiutare I Bambini din Italia, programul medical a mers pe doua axe centrale: Evaluare si ingrijire medicala si Educatie pentru o viata sanatoasa.

Programul medical a continuat sa se deruleze ca o componenta transversala a serviciilor sociale acreditate din Fundatie. Misiunea este de preventie dar si de tratament pentru mentinerea unei stari corespunzatoare de sanatate pentru toti beneficiarii nostri.

Accesul dificil al multor beneficiari la servicii medicale si tratament specializat, a determinat fie ignorarea unor afectiuni, fie intreruperea tratamentului prescris pentru acestea.

In fundatia Sfanta Macrina, programul medical este deschis copiilor si tinerilor asistati si partial, in functie de nevoi si de posibilitati, familiilor acestora. Afectiunile cel mai des intalnite sunt bolile de piele, alergiile si virozele respiratorii. In ciuda strategiilor terapeutice initiate pentru imbunatatirea starii de sanatate, sistemul imunitar al majoritatii beneficiarilor continua sa fie fragil, iar deficientele datorate nutritiei necorespunzatoare fac ca acestia sa se imbolnaveasca destul de des.

Ca o componenta importanta a activitatii de preventie, consilierea pe teme de sanatate si igiena a familiilor beneficiarilor, a prilejuit informarea lunara a unui numar de 42 de persoane, care au fost apoi vizitate la domiciliu de catre asistenta medicala pentru a vedea cum se aplica in practica cunostintele teoretice.

In perioada raportata, un numar de 10 tinere gravide care locuiesc in strada au fost asistate si consiliate in legatura cu ingrijirea si dezvoltarea timpurie a copilului. Cinci dintre ele au devenit de curand mame si impreuna cu bebelusii lor sunt incluse in programul zilnic de ingrijire primara a Centrului de zi, beneficiind de hrana, lapte praf, haine si ingrijire medicala.

Inapoi